[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Son albümü "Dignity" de farklı bir sound deneyen ve dans ritimlerine yer veren Hilary Duff, Los Anqeles'tan bağlanarak Billboard'un sorularını yanıtladı.
Bilboard: Bize biraz gerçek Hilary Duff'tan bahsedermisin? Bir film yıldızı mı bir müzisyen mi yoksa sadece hayattan zevk almaya çalışan bir genç kızmısınız?
Hillary Duff: Aslında hepsinin karışımı oLduğunu söyleyebilirim. Çok fazla çalışıyorum. Bu işte iyi olmak için sürekli çalışmanız lazım. Ama aynı zamanda çok da eğlenceli bir iş. Dünyayı dolaşıp deneyim edinmemi sağlıyor. Çok normal bir iş değil yani ama ben kendimi normal hissediyorum bir problemim yok.
Billboard: Müzik dünyasındaki idolleriniz kimler?
Hilary Duff: İdol derken? Yerinde olmak istediğim birisi gibi mi?
Billboard: Çok sevdiğiniz size ilham veren birileri mesela?
Hilary Duff: KyLie Minogue'u çok seviyorum. Sonra Madonna var tabi ki. Vanessa Carlton, Janis Joplin gibi müzisyenleri de dinlemeyi çok severim.
Billboard: Aslında sizden Blink182 (şimdiki adıyla artı 44) cevabını duymayı bekliyorduk. Müzik yapmaya Blink182 konseri izledikten sonra karar vermişsiniz, doğru mu?
Hilary Duff: Hayır, doğru değil. Blink182 severim ve bir konserlerinden sonra bana nasıl bulduğum sorulmuştur, ben de "favori gruplarımdan birini sahnede izlemek şahane bir şey" demişimdir. Çünkü hakikaten Blink182 sahnede çok iyi. Hoplayıp zıplıyorlar ve yaptıkları işten keyif alıyorlar ve bu keyfi izleyincede geçirmeyi başarıyorlar. Ben de bunu yapabilmek istiyorum ama müziğe onLar sayesinde başladığımı söylemedim.
Billboard: Oyunculuk yapıyorsunuz, şarkı söylüyorsunuz ve kendi markanızı yarattınız. Seçmek zorunda kalsanız bu hangisi olurdu?
Hilary Duff: Şarkı söylemek şimdilik çok zevk alarak yaptığım bir şey. Uzun sürekli turlara çıkacağım. Hayatımdan memnunum fakat seçmek zorunda kalsam sanırım oyunculuğu seçerdim. Çünkü biraz daha kolay bir hayat yaşıyorsunuz. Hayatımı sürekli o ülkeden bu ülkeye konser vermeye giderek geçirmek istemiyorum. Çünkü sonunda aile kurmak istiyorum. Şimdilik şarkıcılıktan büyük zevk alsamda çok zor bir hayat şekli olduğunu ifade etmeliyim.
Billboard: İlk albümünüzün ismi "The Metamorphosis" olunca radikal bir değişim yaşayıp sadece müzik yapacağınızı düşünmüştük.
Hilary Duff: O zamanlar büyük bir değişim geçirmekteydim. Sinemadan müzik dünyasına geçecektim. İnsanlar için şarkıcılıktan aktörlüğe geçiş daha kabul edilebilir bir şey ama benim için tam tersi olacaktı. Açıkçası başlarda çok zorlandım. Sonuçta hayatımla ilgili yaptığım çok büyük değişimdi. Onun için albümün adı Metamorphohis oldu.
Billboard: Hangi müzisyenle birlikte konser vermek isterdiniz?
Hilary Duff: Justin Timberlake olabilir. Justin'i çok seviyorum.
Billboard: Verdiğiniz konserler boyunca ve özel hayatınızda yaşadığınız en mutlu an hangisi?
Hilary Duff: Bir keresinde doğduğum şehirde yaklaşık 73 bin kişiye konser vermiştim. İnsanın kendi evinde konser vermesi kadar heyecan veren ve mutlu eden bir şey yok. Özel hayatımda ise annem ve kardeşimle tatil için uzaklara gittiğimizde çok mutlu oluyorum. Bunlar benim için en değerli zamanlar. Çünkü genellikle konserler için başka ülkelere gittiğimde sevdiğim insanlarla zaman geçiremiyorum.
Billboard: Peki şarkı söylerken hiç utanç verici bir olay yaşadınız mı?
Hilary Duff: Bir keresinde sahnede düşmüştüm ama aslında çok da utanmamıştım, çünkü kimsenin fark ettiğini sanmıorum. Sahnedeydim ve ayağımda topuklu ayakkabı vardı. Bir şeyin üzerine bastım ve dengemi kaybedip dizimin üstüne düştüm. Durumu fark ettirmeden, sanki o hareketi bilinçli yapmışım gibi davrandım.
Billboard: Britney Spears ve Lindsay Lohan ile aynı jenerasyondasınız. Onların gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hilary Duff: Bence Lindsay de, Britney de çok şey yaşadılar. Tüm gözLer onLarın üzerindeydi. Yaptıkları her şey attıkları her adım mercek altındaydı. Birisinin gerçekte neler yaşadığını bilmeden, sadece yaptıklarına bakıp yargılamak çok kolaydır ama kim bilir bunların altında ne sebepler yatıyordur.
Billboard: Oyuncak bebeğinizi yapmışlar. Duyduğumuza göre vücut ölçüleriniz bile aynıymış.Nasıl gerçekleşti?
Hilary Duff: Evet, bir barbie bebek. Önce vücudunu ve yüzünü bazı cihazlarla tarıyorlar, oradan edindikleri ölçülerle oyuncağı yapıyorlar. O yüzden bebek aynen bana benziyor.
Billboard: Son olarak Türk hayranlarınıza iletmemizi istediğiniz mesajınız var mı?
Hilary Duff: Türkiye'ye daha önce hiç gelmedim ama bunu çok istiyorum. Sadece filmlerde görme fırsatım oldu ve o gün bugündür gelip gezmek istiyorum. Şimdilik konser programında Türkiye yok, fakat ileride mutlaka olacak.